7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelegaţia Gazprom, condusă de Aleksandr Medvedev, a sosit la sediul Ministerului român al Economiei

Delegaţia Gazprom, condusă de Aleksandr Medvedev, a sosit la sediul Ministerului român al Economiei

O delegaţie a celui mai mare producător de gaze din lume, gigantul Gazprom din Rusia, condusă de vicepreşedintele companiei, Aleksandr Medvedev, a sosit miercuri dimineaţa, în jurul orei 10.40, la sediul Ministerului român al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din Capitală.

Delegaţia Gazprom este formată din circa 7-8 membrii.

Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, alături de conducerile companiilor de stat Romgaz şi Transgaz au ajuns în jurul orei 10.00 la sediului ministerului din Capitală, în timp ce delegaţia Gazprom, formată din 7-8 membrii, a sosit în jurul orei 10.40.

Întrebat care vor fi subiectele de discuţie dintre cele două părţi, ministrul Videanu a precizat că le va face publice ulterior întâlnirii. De asemenea, ajunşi la sediului MECMA, directorul general al Transgaz, Florin Muntean, şi directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, nu au făcut declaraţii presei.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a anunţat pe 8 februarie la în cadrul unei emisiuni la B1TV că Aleksandr Medvedev, vicepreşedintele Gazprom, cel mai mare producător de gaze din lume, va veni pe 17 februarie într-o vizită la Bucureşti.

Această vizită a oficialului Gazprom în România a fost amânată de câteva ori, în ultimele luni. Adriean Videanu anunţase pe 6 septembrie 2009, la Realitatea TV, că în jurul datei de 21 septembrie 2009 se va întâlni la Bucureşti cu vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev. La sfârştiul lunii septembrie, Videanu a declarat Agenţiei NewsIn că delegaţia Gazprom va sosi în România în a doua parte a lunii octombrie. De această dată, vizita a fost amânată, din cauza campaniei pentru alegerile prezidenţiale ce urmau să aibă loc în România în acea perioadă.

Ulterior, Adriean Videanu spunea la 18 decembrie 2009 că această vizită ar fi trebuit să aibă loc în luna ianuarie.

Principalele teme ce vor fi dezbătute de partea rusă şi cea română vizează continuarea discuţiilor purtate în ultimul an de cele două ţări, şi anume posibilitatea importului direct de gaze din Rusia, dezvoltarea capacităţilor de înmagazinare pe teritoriul României, precum şi condiţiile pentru dezvoltarea reţelei de tranzit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS