19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoureanu (PDL): Autorităţile române n-ar trebui să se opună participării la South Stream

Boureanu (PDL): Autorităţile române n-ar trebui să se opună participării la South Stream

Vicepreşedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor, Cristian Boureanu a apreciat că Romgaz şi Gazprom ar trebui să colaboreze la construirea depozitului de la Mărgineni-Roman, iar autorităţile române să nu se opună participării companiilor române la proiectul South Stream.

Cristian Boureanu a apreciat că vizita de miercuri la Bucureşti a lui Aleksandr Medvedev, vicepreşedintele Gazprom este expresia unei relaţii de normalitate dintre România şi Rusia, în general. Deputatul PDL consideră că relaţia cu cel mai mare producător mondial de gaze ar trebui să fie una pragmatică.

"Gazprom rămâne una dintre cele mai importante companii energetice mondiale, chiar dacă este adevărat că o parte din proiectele sale au fost destul de afectate de situaţia economică mondială. Cred că o colaborare Romgaz – Gazprom pentru realizarea depozitului de la Roman-Mărgineni este în beneficiul consumatorilor români care ar putea beneficia de o mai mare securitate în aprovizionare în timpul sezonului rece", se arată într-un comunicat dat miercuri publicităţii de către Boureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS