9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursurile semestrului al II-lea se suspendă pentru o zi - 8 februarie - în Capitală și în 12 județe

Cursurile semestrului al II-lea se suspendă pentru o zi – 8 februarie – în Capitală și în 12 județe

În urma analizei efectuate la nivelul Guvernului pe baza raportărilor transmise de județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, Ministerul Educaţiei a decis ca elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial din 12 județe și Capitală nu vor începe cursurile semestrului al II-lea în data de 8 februarie. Judeţele în care şcolile (clasele I-VIII) şi grădiniţele vor fi închise sunt: Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Prahova, Teleorman, Ilfov la care se adaugă şi municipiul București, informează un comunicat al Ministerului Educaţiei. În judeţul Argeş, cu excepția a opt localități (Slobozia, Ștefan cel Mare, Gârla, Popești, Recea, Izvoru, Ungheni și Mozăceni) cursurile se vor desfășura normal. Toate inspectoratele școlare județene vor ține legătura cu prefecturile și vor comunica Ministerului Educației până luni, la ora 16.00, dacă întreruperea activităţilor şcolare se va prelungi și pentru ziua de marţi, 9 februarie.
Conform reglementărilor în vigoare, suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unităţii de învăţământ, la cererea directorului şi cu aprobarea inspectorului şcolar general sau la nivelul grupurilor de unităţi din acelaşi judeţ/municipiu Bucureşti, la cererea inspectorului şcolar general, cu aprobarea Ministerului Educaţiei. În ambele cazuri, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a directorului unităţii/unităţilor de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU