10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeoană şi Năstase nu se dezic de Felix

Geoană şi Năstase nu se dezic de Felix

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, ambii aspiranţi la şefia partidului, s-au abţinut vineri să comenteze decizia de poliţie politică dată de CAB în cazul lui Dan Voiculescu şi dacă acesta ar mai trebui susţinut în funcţia de vicepreşedinte al Senatului.
Mircea Geoană a insistat asupra faptului că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) poate fi în continuare atacată şi nu a precizat dacă în situaţia în care aceasta va deveni definitivă PSD îi va retrage sprijinul lui Voiculescu. La rândul său, Năstase a fost întrebat dacă formaţiunea sa îl mai poate sprijini pe Voiculescu atâta timp cât acestuia i s-a reconfirmat decizia de poliţie politică. „Nu am detaliile în legătură cu acest subiect (…) Eu apreciez foarte mult faptul că, stând aici, primesc din partea dumneavoastră (a jurnaliştilor – n.r.) diverse informaţii. Să-mi daţi voie totuşi să le preiau în lectură proprie şi după aceea să comentez“, a spus Năstase.
Curtea de Apel Bucureşti a stabilit vineri că Dan Voiculescu a făcut poliţie politică, respingând contestaţia omului de afaceri împotriva verdictului dat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) în data de 7 august 2006, dar decizia nu este definitivă.
În susţinerea pledoariei finale, avocaţii lui Voiculescu au arătat că deciziile CNSAS potrivit cărora clientul lor ar fi colaborat cu Securitatea nu sunt legale şi că ar trebui anulate de instanţă, având în vedere că acesta a fost constrâns să dea note informative şi că, mai mult, la rândul său a fost urmărit de informatori ai fostei Securităţi. În ceea ce priveşte notele semnate cu pseudonimul „Felix“, Sergiu Andon a declarat că acest fapt este generat de caracterul clientului său, care a semnat „din ironie“ o parte dintre notele date conducerii întreprinderii unde lucra cu acest nume, „sâcâit“ fiind de cererile de a da informaţii.
Voiculescu s-a arătat surprins de decizia Curţii de Apel şi a anunţat că aceasta va fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII