19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia iese din recesiune, însă revenirea este în continuare fragilă, susţine un oficial rus

Rusia iese din recesiune, însă revenirea este în continuare fragilă, susţine un oficial rus

Rusia iese din recesiune, după ce a înregistrat două trimestre consecutive de creştere, însă revenirea rămâne fragilă, a declarat, marţi, ministrul adjunct al dezvoltării economice, Andrei Klepaci, citat de AFP.

"Putem spune că ieşim din recesiune", după ce am înregistrat o creştere a produsului intern brut (PIB) în al treilea şi al patrulea trimestru din 2009, a declarat Klepaci.

PIB-ul Rusiei a crescut două trimestre la rând în condiţiile revenirii sectorului induatrial, însă investiţiile şi comerţul cu amănuntul rămân scăzute, a mai precizat oficialul rus. "Revenirea este mai puternică decât ne aşteptam, însă rămâne în continuare fragilă", a subliniat Klepaci.

Economia Rusiei a avansat în al treilea trimestru cu 1,1% faţă de trimestrul precedent şi cu 1,9% în al patrulea trimestru, potrivit cifrelor publicate de Ministerul Dezvoltării. Însă în întregul an 2009, economia s-a comprimat cu 7,9%, potrivit cifrelor publicate luni de biroul naţional de statistică, Rosstat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU