12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAT: tour-operatorii nu trebuie suspectaţi de evazionism

ANAT: tour-operatorii nu trebuie suspectaţi de evazionism

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) consideră că introducerea agenţiilor de turism şi tour-operatorilor în categoria firmelor suspectate de evazionism este o eroare şi solicită eliminarea paragrafului "agenţii turism şi activităţi ale tour-operatorilor" din noua lege fiscală.

Potrivit asociaţiei, agenţiile de turism deţin "contracte ferme" şi au "obligaţii de plată ferme" faţă de hotelieri, structuri de alimentaţie publică şi cazare, precum şi faţă de companiile aeriene membre IATA, cu termene fixe şi stricte de plată, şi se numără printre cele mai disciplinate firme din economia românească.

"Activitatea agenţiilor de turism prezintă cota zero de evaziune fiscală. În plus, patronatul ANAT a militat întotdeauna pentru eradicarea turismului la negru, care dăunează atât turistului, cât şi agenţiilor de turism", se mai arată în comunicatul ANAT. În opinia patronatului, pe lângă faptul că eternei "priorităţi naţionale" nu îi sunt acordate facilităţi, turismul primeşte, din nou, "o grea lovitură prin menţinerea impozitului forfetar", atât pentru agenţiile de turism, cât şi pentru structurile de cazare.

De asemenea, ANAT speră ca industria turistică din România să fie într-adevăr sprijinită de statul român şi de actualul Guvern  "la adevăratul ei potenţial".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS