6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZahăr şi făină de la UE, cu forţa

Zahăr şi făină de la UE, cu forţa

Autorităţile din Târgu Jiu vor declanşa o amplă campanie de informare a cetăţenilor în drept să primească alimentele de la Uniunea Europeană, după ce peste 1.600 de familii, din 5.103, încă nu au venit la cantina de ajutor social să îşi ridice cantităţile de făină şi zahăr.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul aceleiaşi instituţii au declanşat, cu ajutorul Poliţiei Comunitare, o campanie de informare în cartierele municipiului pe tema ajutoarelor de la Uniunea Europeană. Din cauză că foarte mulţi cetăţeni nu s-au prezentat să îşi ridice alimentele oferite gratuit de Uniunea Europeană, respectiv 16 kilograme de făină şi patru de zahăr, reprezentanţii poliţiei vor încerca să îi sensibilizeze pe cei care au dreptul la produsele respective. În cazul în care reacţia va fi necorespunzătoare, angajaţii primăriei şi ai Poliţiei Comunitare vor încerca să îi depisteze măcar pe o parte din cei îndreptăţiţi, să le ofere alimentele. Lipsa de interes din partea nevoiaşilor faţă de acţiunea primăriei este pusă pe seama delăsării şi a sentimentului de jenă pe care l-ar putea avea anumiţi cetăţeni.

4.311 mai au de primit ajutorul de la UE

Potrivit listelor întocmite anul trecut de Direcţia de Asistenţă Socială Târgu Jiu, din 5.103 persoane luate în evidenţă, 1.633 nu au venit să ridice ajutoarele. Mai mult decât atât, acestora li s-au adăugat recent alţi 2.678 de cetăţeni: şomeri, persoane cu handicap, pensionari şi beneficiarii de ajutor social, care, iniţial, nu au fost incluşi în categoriile care au dreptul la cele două produse. „Am stabilit să facem această campanie de informare şi, cu ajutorul preşedinţilor de asociaţii, să lipim afişe prin scări de bloc, la aviziere. Fie că le este ruşine, fie că sunt delăsători, oamenii nu se prezintă să ridice ce li se oferă gratuit. Vom căuta să identificăm cazurile deosebite şi să mergem să le mai ducem noi din alimente“, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII