22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Serge Akakpo de la FC Vaslui a fost împuşcat după ce autocarul naţionalei Togo a fost atacat cu focuri de armă

Fotbal: Serge Akakpo de la FC Vaslui a fost împuşcat după ce autocarul naţionalei Togo a fost atacat cu focuri de armă

Jucătorul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, a fost rănit în urma unui atac armat asupra autocarului cu care echipa naţionala de fotbal a statului Togo se deplasa în Angola, pentru Cupa Africii pe Naţiuni, a anunţat unul dintre componenţii formaţiei, Thomas Dossevi.

"Există doi jucători răniţi. Eram la frontieră (între Congo şi enclava Cabinda, unde Togo trebuie să dispute meciurile din Grupa B a competiţiei), încheiasem formalităţile. Am fost încadraţi de poliţie. S-a tras puternic cu mitraliera. Toată lumea s-a aruncat sub scaune. Poliţia a ripostat. Am crezut că suntem la război. Suntem şocaţi. Când am ieşit din autocar, ne-am întrebat de ce ni s-a întâmplat nouă asta. Nu prea mai avem tragere de inimă să jucăm la CAN. Ne gândim la colegii noştri, la jucătorii răniţi", a declarat Thomas Dossevi, citat de mediafax.ro.

Togo va debuta la Cupa Africii pe Naţiuni în faţa Ghanei, luni, la Cabinda. Enclava Cabinda, provincie angoleză între Republica Democrată Congo (RDC) şi Congo, este afectată de un conflict separatist de la declararea independenţei Angolei în 1975.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU