16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateContract gigant pentru asfalt

Contract gigant pentru asfalt

Viitorul acord-cadru pentru modernizarea şi reabilitarea străzilor Craiovei ar putea fi estimat la fabuloasa sumă de 480 de milioane de lei (4.800 de miliarde de lei vechi).

Străzile Craiovei vor fi reparate începând din acest an în baza unui nou acord-cadru pentru modernizare şi reabilitare stradală, pe patru ani, care va fi scos la licitaţie până în primăvară. Vechiul acord-cadru, încheiat anul trecut pentru o perioadă de patru ani, a fost finalizat înainte de termen, pe motiv că suma contractată pentru toată perioada – 120 de milioane de lei – a fost deja consumată. Numai pe hârtie, fiindcă Primăria Craiova mai are să-i dea constructorului, firma Delta ACM ’93, pentru lucrări efectuate, circa 100 de milioane de lei. Potrivit autorităţilor, valoarea noului contract ar putea fi estimată la 480 de milioane de lei. Primarul Antonie Solomon susţine că estimarea va fi făcută în funcţie de volumul de lucrări de anul trecut, aşa cum la pregătirea valorii vechiului acord-cadru s-a ţinut cont de media cheltuielilor din anii premergători.
„S-a văzut că se poate lucra de 120 de milioane pe an. Este normal atunci să calculăm valoarea totală, în funcţie de cât se poate lucra“, a declarat Solomon. Primarul nu ştie însă cum va fi plătită efectiv asfaltarea de peste 100 de milioane de euro, în condiţiile în care nu au fost achitate nici lucrările de anul trecut.
„Sperăm să îi plătim constructorului în acest an ce a rămas de plătit pe acordul-cadru. De aici-încolo, chiar dacă suma e mult mai mare, va fi altă situaţie, fiindcă eu sunt obligat să-i dau banii pentru ce lucrează până la finalul contractului, adică în 2014. O să ne descurcăm“, a mai arătat primarul Antonie Solomon. Până acum, nu au fost stabilite şi loturile de străzi care vor face obiectul viitorului acord-cadru, dar numărul total preconizat se apropie de 600. „Noi avem în anexă 590 de străzi care necesită reparaţii sau modernizare. Dintre acestea, 86 sunt străzi din cartierele Brestei şi Catargiu pe care au fost încheiate lucrări de canalizare sau de alimentare cu apă. Acestea sunt urgenţe şi vor fi primele reabilitate“, a afirmat Antonie Solomon. Nu vor face obiectul acordului-cadru arterele de circulaţie cuprinse în planul integrat de dezvoltare, prin care primăria poate accesa fonduri nerambursabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII