17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActivitatea Registrului Comerţului, deblocată

Activitatea Registrului Comerţului, deblocată

Guvernul a aprobat proiectul de ordonanţă pentru deblocarea activităţii Registrului Comerţului în varianta propusă de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, atribuţiile de soluţionare a cererilor de înregistrare şi a altor cereri aflate în competenţa judecătorului delegat revenind Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă tribunal şi/sau persoanei desemnate de directorul general al ONRC, pentru maximum şase luni. Ordonanţa va intra în vigoare în termen de 15 zile, iar în termen de şase luni guvernul va adopta proiectul de lege privind înfiinţarea profesiei de registrator comercial. Pe durata de aplicare a ordonanţei, ONRC nu încasează taxa judiciară de timbru şi contravaloarea timbrului judiciar.
Persoanele desemnate să soluţioneze cererile vor fi salarizate la nivelul remuneraţiei directorului Oficiului Registrului Comerţului în care lucrează.
Guvernul a anunţat că atribuţiile judecătorului delegat în soluţionarea cererilor depuse de firme la Oficiul Registrului Comerţului vor fi transferate în maximum 15 zile către directorul Oficiului şi alte persoane desemnate de către acesta, iar situaţia de la ONRC va fi deblocată în două-trei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU