17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Canalizare la lopată

Canalizare la lopată

Sistemul de canalizare al oraşului Craiova preia cu greutate apa rezultată în urma topirii zăpezii, după ce pe străzi s-a aruncat cu antiderapant. Pentru că gurile de canal sunt înfundate, apa amestecată cu zăpadă curge pe marginea străzilor. Din această cauză, craiovenii sunt nevoiţi să „înoate“ prin bălţile care se întind de-a lungul trotuarelor până spre mijlocul carosabilului.
Traversarea de pe un trotuar pe altul este echivalentul traversării unui pârâu. Şi acest lucru nu se întâmplă pe cine ştie ce străduţă lăturalnică, ci chiar pe marile artere: Calea Bucureşti, bulevardele 1 Mai, Ştirbei Vodă, Calea Unirii, ca să nu mai vorbim de străzile din cartiere. Compania de Apă Oltenia (CAO) a găsit soluţia: să ajute canalizarea cu lopata. Adică, echipe constituite din muncitori ai companiei să înlăture cu lopeţile zăpada de pe gurile de scurgere. Măcar după eliberarea acestor guri de scurgere, o parte din apa care se revarsă pe străzi să fie preluată.
„Canalizarea oraşului care preia apele pluviale nu poate să facă faţă unei cantităţi aşa de mari de apă rezultată din topirea zăpezii. Noi am constituit echipe de muncitori care se deplasează în tot oraşul şi eliberează de zăpadă gurile de canal. Angajaţii noştri au început această acţiune de miercuri şi vor continua până la eliberarea părţii carosabile a tuturor străzilor din oraş“, a precizat Mihaela Chiriţescu, şef Birou relaţii cu publicul CAO.
Pentru eliberarea străzilor inundate, decolmatarea conductelor de canalizare în plină iarnă rămâne singura soluţie. În schimb, pe arterele lipsite de sistem de canalizare, apa rămâne la voia întâmplării, amestecată cu zăpadă şi pământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.

ȘTIRI GdS

00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.

România, în fruntea tărilor UE cu cele mai multe...

INS a publicat, astăzi, datele privind accidentele rutiere pe 2019. În România au avut loc anul trecut 31.146 accidente de circulație...

Coronavirus în lume: Brazilia a devenit a doua țară...

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a depășit pragul de 6,7 milioane, la nivel mondial, din acestea aproape jumătate reprezentând pacienți care...

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.