13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Canalizare la lopată

Sistemul de canalizare al oraşului Craiova preia cu greutate apa rezultată în urma topirii zăpezii, după ce pe străzi s-a aruncat cu antiderapant. Pentru că gurile de canal sunt înfundate, apa amestecată cu zăpadă curge pe marginea străzilor. Din această cauză, craiovenii sunt nevoiţi să „înoate“ prin bălţile care se întind de-a lungul trotuarelor până spre mijlocul carosabilului.
Traversarea de pe un trotuar pe altul este echivalentul traversării unui pârâu. Şi acest lucru nu se întâmplă pe cine ştie ce străduţă lăturalnică, ci chiar pe marile artere: Calea Bucureşti, bulevardele 1 Mai, Ştirbei Vodă, Calea Unirii, ca să nu mai vorbim de străzile din cartiere. Compania de Apă Oltenia (CAO) a găsit soluţia: să ajute canalizarea cu lopata. Adică, echipe constituite din muncitori ai companiei să înlăture cu lopeţile zăpada de pe gurile de scurgere. Măcar după eliberarea acestor guri de scurgere, o parte din apa care se revarsă pe străzi să fie preluată.
„Canalizarea oraşului care preia apele pluviale nu poate să facă faţă unei cantităţi aşa de mari de apă rezultată din topirea zăpezii. Noi am constituit echipe de muncitori care se deplasează în tot oraşul şi eliberează de zăpadă gurile de canal. Angajaţii noştri au început această acţiune de miercuri şi vor continua până la eliberarea părţii carosabile a tuturor străzilor din oraş“, a precizat Mihaela Chiriţescu, şef Birou relaţii cu publicul CAO.
Pentru eliberarea străzilor inundate, decolmatarea conductelor de canalizare în plină iarnă rămâne singura soluţie. În schimb, pe arterele lipsite de sistem de canalizare, apa rămâne la voia întâmplării, amestecată cu zăpadă şi pământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS