17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaos în partidul Lelioarei

Haos în partidul Lelioarei

După aproximativ două săptămâni de la începerea noului an şcolar, când activitatea didactică ar trebui să se desfăşoare normal, există unităţi de învăţământ în Dolj în care domneşte haosul. Din nefericire, din această poveste au de suferit doar copiii.

Un nou director, nesimpatizant PSD, a intrat pe lista neagră a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, primind calificativul „nesatisfăcător“ şi fiind înlocuit cu altul care deţine două funcţii incompatibile, manager şi consilier local în comuna Coşoveni. Toate s-au întâmplat pe 24 şi 25 septembrie.
Zvonurile despre schimbarea de la Şcoala Coşoveni, ce are ca structuri două unităţi de învăţământ preşcolar, au tot circulat în ultima lună. Din cauza acestor schimbări politice, problemele manageriale ale şcolii nu au mai fost finalizate. Doar una dintre grădiniţele din comună funcţionează, personalul didactic făcând cu greu faţă numărului mare de preşcolari, în timp ce Grădiniţa nr. 2 este închisă, neavând educator. Mulţi prichindei din comună sunt, în prezent, ţinuţi acasă de părinţi, cărora le este teamă să îşi ducă micuţii la unitatea preşcolară de dincolo de calea ferată şi strada principală.

Consilier local, director de şcoală…

Pentru reprezentanţii Primăriei Coşoveni important este ca managerul şcolii să îşi facă bine treaba, respectând legea. Despre fosta directoare, care a primit calificativul „nesatisfăcător“, aleşii locali au vorbit în termeni laudativi.
„În urmă cu câteva zile, am primit de la Inspectoratul Şcolar o notificare în care eram rugaţi să dăm avizul consultativ al consiliului local privind conducerea unităţilor şcolare care îşi desfăşoară activitatea în raza noastră teritorială, până pe 23.09.2009. Nu am înţeles rostul acestei comunicări aberante, pentru că, în prezent, consiliul local nu are nici un cuvânt de spus privind desemnarea directorilor de şcoli. Am informat consilierii locali despre acest document, iar doamna consilier Silvia Marinescu, care a fost numită şi director, a menţionat că nu e interesată de funcţia de conducere a şcolii. La numai o zi după aceste discuţii, am aflat că fostul manager al şcolii, care a făcut foarte multe pentru învăţământul din Coşoveni, a primit calificativul «nesatisfăcător» şi a fost înlocuită chiar cu doamna consilier local Marinescu. Este foarte grav faptul că doamna Marinescu nu şi-a dat demisia din funcţia de consilier local. Dacă nu va lua această decizie în cel mai scurt timp posibil, voi sesiza organele competente. Oameni capabili sunt nedreptăţiţi, primind calificative ce le strică reputaţia, iar din tot acest circ copiii sunt cei care suferă“, a menţionat Dumitru Ilie, primarul comunei Coşoveni.

Oamenii politici aleg managerii

Despre fostul manager al Şcolii din Coşoveni, Aurelia Cioară, şi părinţii elevilor au numai cuvinte de laudă. Oamenii au declarat că fosta directoare nu şi-a luat niciodată concediu, a transformat unitatea de învăţământ în care acum câţiva ani ploua într-una modernă…
„Îmi este ruşine să recunosc că am copii la şcoala din localitate. Pe 24 septembrie, în comuna Coşoveni a venit o comisie a inspectoratului şcolar judeţean pentru a demite directorul şcolii, care, după spusele lor, a luat calificativul «nesatisfăcător», şi pentru a numi alt director. Nu este ceva ieşit din comun. Este grav însă faptul că noua directoare este om «politic», deţinând acum două funcţii incompatibile, atât din punct de vedere juridic, cât şi moral. Este atât director de şcoală, cât şi consilier local. Dar, dacă aşa vor oamenii politici din comună şi cei de la inspectorat…“, au declarat unii părinţi ai elevilor de la Şcoala Coşoveni.
Oamenii susţin că fosta directoare Aurelia Cioabă a primit calificativul „nesatisfăcător“ din cauză că, la ultima vizită a lui Mircea Geoană în localitate, a ţinut copiii la ore, în loc să îi scoată în stradă, să participe la campania de imagine a acestuia…

Reprezentanţii învăţământului doljean, la congresul partidului…

Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al noii directoare a Şcolii din Coşoveni, însă nu am găsit-o la unitatea de învăţământ. La ora 11.00, în faţa şcolii din localitate domnea liniştea. Profesorii fie îşi savurau cafeaua, fie fumau… Domnea o atmosferă de vacanţă. La ora 14.30, am încercat să o contactăm telefonic pe Silvia Marinescu la Şcoala din Coşoveni, dar ni s-a răspuns tranşant că aceasta este plecată la ISJ Dolj. Doar la grădiniţa din localitate se muncea, cele trei cadre didactice făcând cu greu faţă celor 120 de micuţi… Nici de inspectoarea generală a ISJ Dolj nu am reuşit să dăm. Am aflat apoi răspunsul. Atât managerul Şcolii Coşoveni, cât şi Lelioara Nicola au participat vineri la congresul extraordinar al PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII