20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuroconstruct e cu ochii pe rocadă

Euroconstruct e cu ochii pe rocadă

Primăria Târgu Jiu nu a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru modernizarea drumului de rocadă. De luni de zile, municipalitatea se ocupă numai de corespondenţa cu specialiştii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), pentru a lămuri modul în care trebuie să arate dosarul licitaţiei. În urma unei solicitări venite de la Târgu Jiu, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis că dosarele trebuie să cuprindă documente suplimentare legate de activitatea firmelor interesate de executarea lucrărilor de modernizare a drumului de rocadă.
Ţinând cont de indicaţiile primite de la Bucureşti, s-a trecut şi la organizarea licitaţiei propriu-zise, însă nu s-a ajuns la desemnarea unui câştigător sau a unei asociaţii de firme câştigătoare, întrucât au fost depuse trei contestaţii.

În aşteptare…

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu, două dintre contestaţiile depuse aparţin firmei Euroconstruct. Cea de-a treia contestaţie a fost formulată de SC SECOL, nemulţumită de condiţiile de derulare a licitaţiei. De societatea Euroconstruct se leagă numele lui Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, ministrul turismului. Despre Dorin Cocoş presa centrală a relatat că a fost asociat cu patronii de la Euroconstruct. „Ne aflăm în aşteptare şi altceva nu avem ce să facem, din cauza termenelor care trebuie să treacă pentru a demara procedurile legale pentru reluarea licitaţiei. Primăria Târgu Jiu spera ca firma care se va ocupa de modernizarea drumului de rocadă să fie desemnată cât mai repede, în acest an, pentru ca o parte din lucrări să înceapă în 2009 sau măcar la începutul anului viitor, dacă vremea va fi favorabilă. Suntem la stadiul de soluţionare a contestaţiilor. Avem termen-limită 30 septembrie pentru a primi un răspuns din partea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, la cele trei contestaţii“, a precizat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.
Miza pentru câştigarea licitaţiei pentru drumul de rocadă din Târgu Jiu este imensă, valoarea contractului fiind de 33 de milioane de lei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS