26.7 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateKaiac-canoe: Patzaichin a renunţat să mai fie antrenorul lotului naţional"

Kaiac-canoe: Patzaichin a renunţat să mai fie antrenorul lotului naţional”

Antrenorul Ivan Patzaichin a declarat vineri, agenţiei NewsIn, că a renunţat la funcţia de la lotul naţional de kaiac-canoe deoarece a simţit că nu mai este dorit de conducerea federaţiei, dar şi pentru că vroia să petreacă mai mult timp alături de familia sa.

"Acum trei zile trebuia să-mi depun candidatura pentru un nou mandat, dar nu am mai făcut-o şi din acel moment nu am mai fost antrenorul lotului naţional de kaiac-canoe. Mi s-a cam scârbit, mai ales că oameni apropiaţi mie mi-au întors spatele, cred că asta m-a durut cel mai mult. Ultima ofertă de antrena a fost din partea Serbiei, o ţară cu potenţial în ceea ce priveşte kaiacul, dar în ultimul timp am neglijat familia, prietenii, iar acum vreau să recuperez momentele acestea", a spus Ivan Patzaichin, citat de NewsIn.

Fostul antrenor al lotului naţional de kaiac-canoe a vorbit şi despre starea de lucruri din sportul românesc: "Acum, toţi parveniţii încearcă să-şi facă loc prin cluburi, să aibă acces la diverse funcţii de conducere. Sper doar că poate se vor schimba vremurile. Cred că faptul că am statuie a atras invidia şi frustrarea multora".
Antrenorul a explicat motivul rezultatelor mai puţin satisfăcătoare de la Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Dartmouth (Canada), unde delegaţia României a încheiat pe poziţia a 19-a, cu o singură medalie de bronz câştigată, în proba de canoe 4 pe distanţa de 1.000 de metri. "A fost un început de an, am încercat să înnoiesc echipa, erau cei cinci sportivi care au participat şi la Olimpiadă, am încercat să aduc foarte mulţi tineri, care la Campionatul Mondial de Tineret au câştigat două medalii de aur, una argint şi una de bronz", a spus Ivan Patzaichin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII