22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Arestaţi pentru un „tun“ de 1,5 milioane de lei

Dolj: Arestaţi pentru un „tun“ de 1,5 milioane de lei

Sergiu Stănăgoi, de 51 de ani, Constantin Drâmboi, de 31 de ani, ambii din Craiova, şi Marian Ciucă, de 38 de ani, din Băileşti, au fost reţinuţi şi introduşi miercuri în arestul IPJ Dolj, în baza unei de ordonanţe, cei trei fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune prin atribuirea de identităţi false şi emiterea de file cec fără acoperire.
Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi cel de Investigaţii Criminale, în colaborare cu ofiţeri de la Informaţii şi Protecţie Internă care s-au ocupat de acest caz au stabilit că, în perioada iunie – septembrie 2009, Stănăgoi şi Drâmboi, atribuindu-şi identităţi false şi calitatea nereală de reprezentanţi ai SC M&Energoconstruct SRL Craiova, respectiv administrator şi manager, au indus în eroare reprezentanţii SC IsoSystem SRL Bucureşti, de unde au achiziţionat materiale de construcţii tip „isopan“ în valoare de 1.314.431 de lei. Oamenii legii au stabilit că ambii au acţionat cu complicitatea administratorului de drept al societăţii din Craiova, Marian Cincă. Pentru achitarea contravalorii mărfii, cei trei au emis file cec şi bilete la ordin, care au fost refuzate ulterior, la decontare, de unităţile bancare pe motiv de „lipsă disponibil în cont“.
Cercetările efectuate de poliţiştii doljeni au scos la iveală faptul că Sergiu Stănăgoi, procedând după aceeaşi „reţetă“, în martie 2008, în calitate de administrator al SC Senmar Impex SRL Craiova, a înşelat reprezentanţii SC Confort SRL Bacău, de unde a achiziţionat îngrăşăminte chimice, seminţe şi ierbicid în valoare de 431.450 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS