30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova a stabilit un plan concret de investiţii pentru sprijinirea companiei Ford

Primăria Craiova a stabilit un plan concret de investiţii pentru sprijinirea companiei Ford

Primăria municipiului Craiova va investi în perioada următoare sume importante în modernizarea infrastructurii rutiere şi de transport, pentru a sprijini investiţia Ford de la Craiova.
Într-o întâlnire desfăşurată în după-amiaza zilei de luni, la sediul Primăriei municipiului Craiova, între primarul Antonie Solomon şi vicepreşedintele Ford Europa pe probleme guvernamentale, Wolfgang Schneider, a fost stabilit un calendar de acţiuni concrete privind investiţiile municipalităţii în aria de desfăşurare a activităţii companiei americane.
Astfel, încă din această toamnă şi întreg anul 2010, Primăria Craiova va demara o serie de operaţiuni, la solicitarea Ford România, între care se numără: – îmbunătăţirea căii de rulare a tramvaiului, în zona fabricii Ford, construirea unei noi staţii pentru tramvai şi autobuze, în apropierea fabricii, sprijin logistic pentru construirea de parcări pentru camioane şi pentru angajaţii companiei, semnalizări rutiere speciale pentru intrarea şi ieşirea din fabrica Ford şi nu numai.
De asemenea, în decursul a doi ani, Primăria Craiova şi compania Ford vor realiza un studiu de trafic complex, care să evalueze impactul activităţii din fabrică asupra circulaţiei din oraş, având în vedere că se estimează ca în 2012, pe poarta fabricii să iese / intre un camion, la fiecare cinci minute.
„Demararea producţiei Ford de la Craiova este cel mai bun moment din istoria ultimilor 20 de ani ai oraşului. Craiova avea nevoie de un nume important pentru a-şi relansa economia, iar acum, Ford a venit la Craiova şi a început să producă automobile. Noi îi vom ajuta să devină cea mai importantă fabrică auto din Europa de Sud-Est. De aceea, ca şi până acum, vom avea întâlniri periodice cu board-ul Ford România, pe baza unui calendar bine stabilit de investiţii pe care municipalitatea le va realiza, în perioada următoare. Sunt convins că lucrurile se vor schimba în bine, în următorii ani, în comunitatea craioveană. Ei au venit cu un model american de a munci, au implementat un alt stil în fabrică, noi tehnologii, aşadar angajaţii sunt bine motivaţi şi asta se va reflecta şi în nivelul lor de trai. În plus, prin crearea de noi locuri de muncă, Ford ne va ajuta să reducem semnificativ rata şomajului. Începerea producţiei la Craiova reprezintă cel mai puternic semnal pe care îl poate da o companie, într-o perioadă marcată încă de criză pe plan mondial, că acest oraş este sigur din punct de vedere investiţional. Iar asta va atrage cu siguranţă şi alţi investitori de anvergură, care vor veni la Craiova. Le urăm succes şi îi asigurăm că Ford rămâne prioritatea zero pentru Primăria Craiova!” – a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.
Primăria Craiova sprijină toate demersurile companiei Ford, pentru păstrarea celor aproximativ 4000 locuri de muncă existente şi pentru crearea altora noi. 
“Apreciem modul în care decurge colaborarea companiei Ford cu Primăria Craiova şi suntem convinşi că lucrurile vor merge bine aici. Şi noi am dat asigurări municipalităţii, că ne preocupă atât calitatea producţiei pe care o vom realiza, cât mai ales satisfacţia angajaţilor şi a comunităţii, în general”, a declarat Wolfgang Schneider, vicepreşedintele Ford Europa pe probleme guvernamentale.
Primăria Craiova încasează anual de la compania Ford aproximativ 1,7 milioane de euro la buget, pentru ceea ce înseamnă bunuri mobile şi imobile, adică terenuri şi autoturisme ale companiei, impozite care sunt pentru fabrică, pentru clădirea de lângă Piaţa Centrală, cât şi pentru alte active pe care le mai deţine.
Primăria Craiova elaboreaza în această perioadă o strategie de promovare a municipiului Craiova, alături de brandul Ford, fiind deja discutate primele aspecte în acest sens.
Printre acestea se numără amenajarea în incinta fabricii a unui mini-muzeu Ford, care să poată fi vizitat de delegaţii oficiale, parteneri de afaceri, turişti, dar şi demararea intenţiilor de înfrăţire între municipiul Craiova şi oraşul natal al lui Henri Ford – Dearborne şi nu numai.
Primăria Craiova încearcă astfel să atragă şi alte companii de talia Ford, să investească în Capitala Olteniei, un oraş sigur din punct de vedere investiţional şi cu o administraţie care investeşte puternic în infrastructura oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII