18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu penalu’ în giratoriu

Cu penalu’ în giratoriu

Constructorul giratoriilor din Craiova bate recordul la distrus proprietăţi.

Evenimentele vecine cu penalul se ţin lanţ la amenajarea celor două insule giratorii de la intersecţia bulevardului Carol I cu strada Fraţii Goleşti, din Craiova. După ce intrat cu excavatorul în proprietatea privată a lui Maglaviceanu, firma care execută lucrările, Delta ACM ‘93, a pus la pământ un stâlp care deservea, se pare, niscaiva unităţi cu regim de comunicaţii special. Vineri după-amiază, la 16.45, Poliţia Transporturi Feroviare a Secţiei Craiova a Serviciului transporturi din cadrul Poliţiei Române a rămas fără semnal în sistemul de comunicaţii, aspect confirmat ieri de şeful TF, Constantin Budici. „Eu eram plecat, dar colegii m-au informat că nu mai avem semnal la calculatoare. M-au informat, de asemenea, că a fost identificată cauza: fusese tăiată fibra undeva. Au spus că responsabilii vor reface legătura“, a arătat Budici.

Descindere la excavator

Martorii susţin că vineri, în jurul orei 18.00, la circa o oră după ce stâlpul de beton fusese culcat, pe şantierul giratoriilor au apărut poliţişti hotărâţi să-l ridice pe şeful de lucrări şi pe alt angajat, cel care manevra excavatorul. Lucrurile s-au liniştit, până la urmă. Un muncitor al Delta ACM a spus însă că stâlpul a fost dărâmat la ordinul Primăriei Craiova.
„Ăştia ai noştri n-au vrut să-l dea jos, că nu ştiau al cui e. Că ai noştri cer la toţi avize, la Electrica, la Luxten, la toţi. Da’ stâlpul ăsta n-au ştiut ce e cu el. Şi-atunci au întrebat ce să facă la primărie… Şi ăştia de la primărie au zis: jos, bă, cu el!“, a povestit muncitorul.
Oficialii Delta ACM ‘93 nu au putut fi contactaţi. IPJ Dolj susţine că ne aflăm în faţa unui caz de cercetare penală pentru distrugere. „Poliţiştii de la Secţia 4 s-au deplasat la intersecţia bulevardului Carol I cu strada Fraţii Goleşti, unde au stabilit că un lucrător al firmei care efectuează lucrări de infrastructură, în timp ce manevra un excavator, a lovit un stâlp de beton pe care se aflau mai multe reţele de telefonie şi comunicaţii. Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere“, a spus comisarul Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII