16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagistraţii mehedinţeni au intrat în grevă

Magistraţii mehedinţeni au intrat în grevă

Magistraţii mehedinţeni s-au alăturat colegilor din toată ţara şi au început protestele începând de ieri. Magistraţii de la Tribunalul Mehedinţi, precum şi cei de la Judecătoriile din Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă au decis să declanşeze un protest faţă de scăderea salariilor şi anularea sporurilor prin noua grilă de salarizare propusă prin Legea Unică de salarizare a bugetarilor.
Vor fi judecate doar cauzele cu măsuri preventive şi cele cu minori, în timp ce toate celelalte dosare vor fi amânate pentru noi termene de judecată. Magistraţii sunt susţinuţi şi de cei 160 de grefieri care activează la instanţele din Mehedinţi, astfel că a fost sistat programul cu publicul la sectoarele administrative, cererile de chemare în judecată putând fi trimise numai prin poştă, fax ori e-mail.
Magistraţii mehedinţeni susţin că dacă nu se vor rezolva problemele vor boicota alegerile prezidenţiale din noiembrie, refuzând să participe la birourile electorale. Cât priveşte activitatea Registrului Comerţului, aceasta se va rezuma doar la două şedinţe pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS