8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiaţa Brestei, spartă în opt

Piaţa Brestei, spartă în opt

Autorităţile din Bănie scot la licitaţie platoul pieţei agroalimentare din cartierul Brestei, în încercarea de a resuscita târguleţul născut mort vara trecută.

La un an de la recepţie, piaţa agroalimentară Brestei este considerată cel mai mare eşec în domeniu al administraţiei craiovene. Amenajarea din strada Brestei nr. 142A este departe de cerinţele craiovenilor, reprezentând un târg mort până şi pentru bişniţari, singurii care se mai oboseau s-o populeze. Locuitorii din Brestei au fost primii care le-au atras atenţia autorităţilor, la „Fii vocea cartierului tău!“, că piaţa „plânge“. Adică, în loc de produse de la ţară, din toată gama agroalimentară, în talcioc au apărut numai legumele şi fructele plimbate între producători, importatori şi intermediari. Astfel că oamenii au preferat să meargă tot în pieţele consacrate. În această vară, municipalitatea a decis să închidă bâlciul.
„Trebuie să găsiţi o soluţie pentru valorificarea acestei pieţe, care este un eşec“, le-a transmis primarul Craiovei, Antonie Solomon, subordonaţilor săi. Acesta s-a declarat neîncrezător şi în soluţia închirierii spaţiului, prima la îndemână, însă consiliul local a luat pe 27 august decizia de a valida propunerea de închiriere prin licitaţie. Zis şi făcut, spaţiul public din piaţa agroalimentară Brestei a fost compartimentat în opt, urmând ca amplasamentele să fie închiriate pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire prin act adiţional. Potrivit caietului de sarcini, câştigătorii licitaţiei vor ridica pe propria cheltuială construcţii provizorii.
„Populaţia poate beneficia astfel de toate produsele de care are nevoie dintr-o piaţă agroalimentară, comercianţii având posibilitatea să-şi asigure condiţii pentru păstrarea şi vânzarea oricărui tip de mărfuri“, este de părere şeful Serviciului Administraţia Pieţelor şi Târgurilor Craiova, Gheorghe Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII