16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopii fără părinţi acasă

Copii fără părinţi acasă

Primăriile, prin Direcţiile de Asistenţă Socială şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, monitorizează peste 1.300 de copii din judeţ, care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Peste 1.300 de copii din judeţul Gorj au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, situaţia în care se află aceştia fiind monitorizată de primăriile pe raza cărora domiciliază. Aproape 400 dintre copii au ambii părinţi peste hotare, în încercarea de a le asigura un trai mai bun, 746 au rămas în grija tatălui sau a mamei, în timp ce 178 au rămas în această perioadă fără unicul părinte, plecat la muncă. Pentru unii dintre copii a fost necesară aplicarea unei măsuri de protecţie, prin instituirea plasamentului la un asistent maternal profesionist sau internarea într-un centru de plasament. Acolo unde au existat rude până la gradul al IV-lea, copiii au fost daţi în grija acestora, fiind instituită o măsură de plasament familial. Copiii urmează să revină acasă în momentul în care părinţii se vor întoarce în ţară.

Campanie pentru copiii fără părinţi acasă

Situaţia copiilor fără părinţi acasă s-a aflat şi în atenţia Grupului Şcolar Industrial de Construcţii Târgu Jiu, care a desfăşurat luna aceasta o campanie de conştientizare referitoare la problemele elevilor cu părinţii plecaţi în străinătate. Campania face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană intitulat „Şcoală după şcoală pentru copiii rămaşi acasă“.
Potrivit reprezentanţilor Grupului Şcolar de Construcţii Târgu Jiu, Campania „Europa este importantă pentru tine!“ este o iniţiativă care are ca obiectiv informarea părinţilor şi conştientizarea lor asupra riscurilor la care pot fi supuşi copiii atunci când sunt lipsiţi de supraveghere şi îndrumare. Iniţiatorii campaniei urmăresc tragerea unui semnal de alarmă pentru opinia publică. Acţiunile vor continua şi în lunile următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU