23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNesimţirea, amendată

Nesimţirea, amendată

Premierul Emil Boc va cere săptămânal un „raport expres“ Ministerului Mediului şi Gărzii de Mediu privind sancţiunile aplicate celor care „poluează prin toate mijloacele“ şi nu aruncă gunoiul în locurile amenajate, luând în calcul schimbarea conducerii celor două instituţii.
Boc a reacţionat astfel după tot ce a văzut în drum spre şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. „Din nou am văzut ceea ce fiecare dintre noi, ca români, vedem practic în fiecare zi – rampe clandestine de gunoi, mizerii aruncate peste tot, nici un fel de cultură ecologică în această ţară. Am să cer încă o dată expres Ministerului Mediului şi Gărzii de Mediu ca singure sau în parteneriat cu primăriile să aplice amenzi usturătoare (…) Dacă însă cei de la stat nu-şi fac datoria, îi schimbăm. Dacă ei îşi fac datoria înseamnă că trebuie să se resimtă ceva în sancţiuni aplicate acelora care au lene sau nesimţire“, a spus Boc.
„Facem o lucrare la apartament, mergem şi aruncăm molozul la marginea drumului, pentru că nu avem cinci lei în plus să-l ducem la rampa de gunoi sau să-i chemăm pe cei abilitaţi. Mergem la picnic şi lăsăm pungile cu mizerie la marginea drumului“, a exemplificat premierul. El a continuat susţinând că „nici criza şi nici sărăcia nu pot constitui argumente ca să lăsăm în urma noastră atâta debandadă şi atâta mizerie“. „E o chestie de cultură, suntem o ţară a UE, cred că românul trebuie să înţeleagă în ceasul al doisprezecelea că, dacă fiecare dintre noi nu ne schimbăm comportamentul, nu vom schimba nimic în această ţară“, a mai declarat Boc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII