29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu, la Tismana

Traian Băsescu, la Tismana

Şeful statului a participat sâmbătă, 15 august, la slujba de Sfânta Maria oficiată la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj.

Preşedintele Traian Băsescu a petrecut o parte din ziua de Sfânta Maria la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj. Acesta a venit la Tismana la ora 11.30 şi a fost întâmpinat de autorităţile judeţene, printre care şi Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj. Alături de preşedinte a fost şi soţia sa, Maria. Pentru prima dată de când este preşedinte, Traian Băsescu a preferat judeţul Gorj Constanţei şi manifestărilor organizate de Ziua Marinei. Întrebat de ce a venit în Gorj, acesta a răspuns: „An de an mergeam prin ţară, la Constanţa sau la Putna. Anul ăsta am preferat Gorjul! Nu mă mai duc la Constanţa astăzi (sâmbătă – n.r.). A fost foarte frumos la Mănăstirea Tismana. Aş fi vrut să fi stat mai mult“.

Împreună, la slujbă

Băsescu a fost aşteptat şi aclamat de sute de persoane dornice să dea mâna cu preşedintele şi să îi ureze încă un mandat. Fan al „băilor de mulţime“, preşedintele s-a fotografiat cu oamenii şi a vorbit cu ei. Înainte de a intra pe poarta mănăstirii, acesta a fost întâmpinat de Petre Scurtu, un băieţel cunoscut şi ca „Micul Băse“. Copilul, membru al PD-L Gorj încă de anul trecut, îmbrăcat într-un tricou portocaliu, i-a urat lui Traian Băsescu bun venit şi multă sănătate. Şeful statului a părut încântat de primirea băieţelului, pe care l-a îmbrăţişat. Preşedintele a parcurs pe jos drumul de peste 500 de metri de la locul în care a coborât din maşină şi până la Mănăstirea Tismana, fiind aclamat de sutele de oameni. Şeful statului a asistat în curtea mănăstirii la slujba oficiată de un sobor de peste 15 preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţia Sa Irineu, Mitropolitul Olteniei, după care a intrat în biserică.

A mâncat lubeniţă şi a fost făcut „hoţ“

Pe drumul de întoarcere de la sfântul locaş spre maşină, preşedintele şi soţia lui s-au fotografiat cu cetăţenii. Vizita de la Tismana nu a rămas fără incidente, pentru că, înainte de plecare, un bărbat din mulţime i-a strigat „Băă, hoţule…şi comunistule!“. Băsescu a replicat imediat, ironic „Da, mă!“, refuzând apoi să comenteze incidentul cu reprezentanţii presei. De la mănăstire, Băsescu, urmat de SPP-işti, a mers la bâlciul anual din Pădurea Şarşori, unde s-a desfăşurat Festivalul cântului şi portului oltenesc „Tismana 2009“. Aici, Maria Băsescu a cumpărat de la un ţăran o lubeniţă, atât preşedintele, cât şi aceasta savurând câteva bucăţi din fruct. De la manifestarea câmpenească, şeful statului s-a îndreptat spre aeroportul din comuna Godineşti, de unde, cu elicopterul, a plecat spre Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII