30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞoferul care a provocat tragedia de la Scânteia a murit

Şoferul care a provocat tragedia de la Scânteia a murit

Petru Apostu, de 26 de ani, din comuna ieşeană Şcheia, şoferul care a provocat tragedia rutieră din Scânteia a murit azi dimineaţă. Din cauza şocului, acesta a suferit mai multiple fracturi şi leziuni interne. Medicii spun că practic oasele sale au fost sfărâmate. Bilanţul victimelor ajunge, astfel, la 14 morţi şi doi răniţi. Printre pasagerii microbuzului se afla şi un copil de zece ani, care a decedat. Starea de sănătate a celor două persoane rănite este, în continuare, una critică.
Incidentul s-a produs vineri, în jurul orei 14.00, în dreptul gării din localitatea Scânteia, judeţul Iaşi. Microbuzul care efectua o cursă Iaşi – Scânteia şi în care se aflau 16 persoane a fost lovit de un tren accelerat.
Primele cercetări au scos la iveală faptul că şoferul se face vinovat de producerea accidentului, deoarece nu ar fi respectat semnalele acustice şi vizuale de la calea ferată.
Ministerul Transporturilor a calificat accidentul drept "catastrofă feroviară"
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi demaraseră vineri cercetarea penală pe numele lui Petru Apostu pentru ucidere din culpă şi producerea unei catastrofe feroviare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU