16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePuntea suspinelor, o tradiţie în Severin

Puntea suspinelor, o tradiţie în Severin

Forţele de intervenţie din Mehedinţi au respectat şi în acest an tradiţiile de Sfânta Maria. Întrucât pe 15 august se sărbătoreşte şi Ziua Marinei, în portul comercial din Drobeta Turnu Severin au avut loc mai multe concursuri de forţă, dar şi de perspicacitate. Cel mai aşteptat moment a fost puntea suspinelor, o bârnă din lemn unsă cu vaselină, la capătul căreia se află atârnat într-un sac un purcel de aproximativ 20 de kilograme, pentru care concurează numeroşi tineri. Unul singur a reuşit însă să atingă sacul.
Evenimentele din portul severinean au fost organizate de Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
„În fiecare an, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră organizează concursuri pentru cinstirea Zilei Marinei. Dintre toate momentele cred că puntea suspinelor este cel mai aşteptat“, a spus Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF.
După mai multe încercări şi căzături în apele Dunării, severineanul Andrei Ciută, de 22 de ani, a reuşit să ajungă la purcel.
„A fost destul de greu pentru că nu prea ai cum să-ţi ţii echilibrul, iar bârna este foarte îngustă şi alunecă“, a spus câştigătorul purceluşului.
Alt concurs a fost şi prinderea mai multor raţe care au fost lăsate libere pe Dunăre.
După încheierea concursurilor, severinenii au avut plăcerea să se plimbe toată ziua cu vaporaşul pe Dunăre, însă petrecerea a continuat şi pe uscat, până la lăsarea întunericului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS