19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuzicianul Florin Bogardo a decedat

Muzicianul Florin Bogardo a decedat

Compozitorul Florin Bogardo, cunoscut pentru muzica de pe coloanele sonore ale unor filme precum "Liceenii" sau "Declaraţie de dragoste", a decedat ieri, la vârsta de 67 de ani. Potrivit apropiaţilor familiei muzicianului, acesta a încetat din viaţă la Spitalul Matei Balş, în urma unui infarct. Familia va face cunoscute detalii referioare la funeralii în zilele următoare.

Florin Bogardo s-a născut în 1942 şi este un cunoscut şi apreciat muzician român, compozitor de muzică uşoară, autor de versuri pentru melodiile sale şi, ocazional, interpret al propriilor sale bucăţi muzicale, uneori în duet cu solista Stela Enache, soţia sa. A studiat la conservatorul "Ciprian Porumbescu", sub îndrumarea maeştrilor Gheorghe Dumitrescu, Aurel Stroe, Lazăr Cosma şi Anatol Vieru, cel care l-a format şi i-a dezvăluit tainele compoziţiei. În această perioadă a compus lucrări camerale, dovedind un talent incontestabil, în acest sens evidenţiindu-se un cvartet pentru coarde.

Din 1963, Bogardo s-a dedicat muzicii uşoare, melodiile sale de mare succes fiind interpretate de cei mai valoroşi solişti ai scenei româneşti, cum ar fi Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu sau Mihaela Mihai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS