14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii părăsesc posturile

Poliţiştii părăsesc posturile

Mai mulţi oameni ai legii din cadrul IPJ Dolj se vor muta de la posturile de poliţie unde au lucrat până acum la unităţile din localităţile unde îşi au domiciliul, după ce conducerea inspectoratului le-a aprobat rapoartele de mutare. Măsura vine după ce, în urmă cu două luni, ministrul administraţiei şi internelor, Dan Nica, a anunţat că nu mai sunt bani pentru plata chiriilor pentru angajaţii ministerului, iar cea mai potrivită măsură este transferarea acestora în oraşele de domiciliu.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, până acum, au fost întocmite 58 de rapoarte de mutare. Acestea au fost analizate de conducerea IPJ, liderii de sindicat şi şefii de servicii, fiind aprobate numai 41 dintre ele, tot atâţia poliţişti urmând să se mute la unităţile de poliţie din localităţile în care au domiciliul. Restul de 17 nu au fost aprobate din două motive: fie pentru că toate posturile de poliţişti din Craiova sunt ocupate, majoritatea cererilor fiind pentru funcţii în municipiu, fie pentru că plecarea unor agenţi ar lăsa posturile de poliţie goale.   
Plata chiriilor pentru poliţişti este reglementată prin HG nr. 284/2005, privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor. Această hotărâre de guvern a fost modificată de alta, care prevede că ministerul suportă 50% din salariul de bază, dacă locuinţa închiriată se află în municipii, staţiuni turistice ori balneare sau 40% din salariul de bază, dacă locuinţa închiriată este în alte localităţi decât acestea.
Reamintim că, săptămâna aceasta, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex“, filiala Dolj, a protestat împotriva lipsei banilor pentru chirii, pentru echipament şi consumabile, pentru benzină, tăierea primelor de vacanţă, necompensarea orelor suplimentare şi lipsa personalului. De asemenea, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunţat că, între 17 şi 21 august, poliţiştii vor picheta, în intervalul orar 10.00 -12.00, în timpul lor liber, principalele sedii ale MAI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII