19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii doljeni o vor pe Elena Udrea şefă

Poliţiştii doljeni o vor pe Elena Udrea şefă

Deşi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex“, filiala Dolj, conta pe aproximativ 600 de poliţişti pentru mişcarea de protest organizată ieri, numai aproape 100 de agenţi şi ofiţeri din Dolj şi Olt s-au prezentat la ora 10.00 în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova. La mişcarea de protest au mai luat parte şi câţiva membri ai Sindicatului „Forţa Legii“, la care este afiliat „Pro Lex“.
Elvis Măceşeanu, preşedintele grupării sindicale Dolj a „Pro Lex“, a explicat că poliţiştii nu mai suportă bătaia de joc şi umilinţa la care sunt supuşi în ultimul timp şi că se confruntă cu probleme materiale grave, enumerând lipsa banilor pentru chirii, pentru echipament şi consumabile, pentru benzină, tăierea primelor de vacanţă, necompensarea orelor suplimentare şi lipsa personalului. De asemenea, liderii Sindicatului „Pro Lex“ au punctat şi lipsa unei legi coerente, care să îl apere pe poliţist de abuzurile la care este supus în stradă. Protestatarii strânşi ieri în Piaţa „Mihai Viteazul“ au purtat uniformele de serviciu, însă se aflau în timpul liber, astfel încât activitatea IPJ Dolj nu a fost afectată. Spiritele s-au „încins“ atunci când prin zonă a trecut o dubă a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă: „Uite băieţii de la Doi şi un sfert! Veniţi să ne fotografiaţi să se vadă cine a fost la protest!“, au strigat poliţiştii.
Mai în glumă, mai în serios, conducerea „Pro Lex“ se pare că a găsit şi soluţia problemelor cu care se confruntă poliţiştii: ministrul Elena Udrea. „Un anumit ministru a cerut bani pentru scene, tabere şi salvamari şi i s-au dat, dar pentru noi nu se găsesc bani! Propun ca acel ministru să fie clonat şi pus la MAI, ca să ne rezolve şi nouă problemele“, a propus Măceşeanu, susţinut de ceilalţi protestatari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU