20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBănia, supravegheată

Bănia, supravegheată

Hoţii şi tâlharii din Craiova vor avea de furcă dacă primăria îşi duce la îndeplinire planul de punere sub observaţie video.

Bănia ar putea fi împânzită de camere de supraveghere video, legate prin fibră optică la un dispecerat la care să aibă acces şi poliţia. Sistemul îl va copia pe cel de pe bulevardul Dacia – Decebal, instalat în cadrul proiectului de management al traficului rutier, însă ţintele nu vor fi numai intersecţiile. „Ideea este ca reţeaua să acopere zonele cu aglomerări urbane, cele turistice, pieţele şi alte arii din oraş în care riscul unor evenimente infracţionale este ridicat. Sigur că intenţionăm să punem camere şi în intersecţiile cu aflux mare de maşini. Craiovenii se plâng de nesiguranţă pe străzi, în cartiere. E un proiect pe care vrem să-l finanţăm cu fonduri europene“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon.
Şeful Poliţiei Comunitare Craiova, Constantin Petrescu, este de părere că un astfel de sistem va ridica mult încrederea populaţiei în capacitatea de intervenţie a forţelor de ordine. „Astfel de echipamente şi-au dovedit eficienţa în cadrul operaţiunilor de identificare a infractorilor, de la tâlhari, la terorişti. Consider că activitatea poliţiştilor de ordine publică, dar şi a instituţiilor implicate în cercetarea evenimentelor infracţionale va fi mult îmbunătăţită“, a spus directorul Constantin Petrescu.
În prezent, în Craiova sunt supravegheate printr-un sistem clasic, neutilizabil în caz de identificare, English Park şi Piaţa „Mihai Viteazul“.

Camere şi monitoare

Proiectul „Creşterea siguranţei publice în municipiul Craiova prin introducerea unui sistem de supraveghere video“ face parte din capitolul V – „Creşterea calităţii vieţii în Zona Metropolitană Craiova prin dezvoltarea infrastructurii sociale“ – al pachetului depus de Primăria Craiova în Programul Operaţional Regional, Axa 1, domeniul major de intervenţie 1.1. Costurile investiţiei au fost estimate la 710.000 de euro, însă municipalitatea se află abia la faza întocmirii studiului de fezabilitate. În acelaşi capitol mai este prevăzut proiectul „Facilitarea accesului cetăţenilor la informaţii publice prin înfiinţarea unei reţele de monitoare urbane în municipiul Craiova“, cu valoare de implementare de un milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII