25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarii de comune „blochează“ alegerile prezidenţiale

Primarii de comune „blochează“ alegerile prezidenţiale

Membrii Asociaţiei Primarilor Comunelor din România (APCR), ale cărei lucrări se desfăşoară la Constanţa, ameninţă cu boicotarea alegerilor prezidenţiale, ca urmare a faptului că guvernanţii nu le iau în considerare păsurile, transmite NewsIn.
În acest sens, membrii APCR au redactat, la încheierea lucrărilor de ieri, un protest împotriva guvernanţilor. Mai mult, preşedintele asociaţiei, Emil Drăghici, a declarat că protestul arată nemulţumirea membrilor APCR din România faţă de atitudinea guvernanţilor, care nu au participat la lucrările asociaţiei decât la nivel de secretar de stat şi director general de minister.
„O astfel de atitudine, în care nu au venit oamenii cu putere de decizie, considerăm că reprezintă o aroganţă faţă de autorităţile administraţiei publice locale la nivelul comunelor, pe de o parte, dar, pe de altă parte, ţinând seama de faptul că fiecare ministru are agenda încărcată, mi se părea un lucru elementar, de bun-simţ, acela că putea să trimită un mesaj scris privind incapacitatea de a participa la aceste lucrări şi cel puţin mesajul scris era anexat la lucrările Adunării noastre Generale. Drept urmare, considerăm o sfidare a autorităţilor administraţiei publice locale, iar APCR, sub rezerva unor elemente de încunoştinţare ulterioare, ia în considerare chiar varianta să blocheze alegerile prezidenţiale din această toamnă. Trebuie să luăm o poziţie radicală faţă de lipsa de receptivitate din partea autorităţilor administraţiei publice centrale“, a precizat Drăghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII