19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu discută cu FMI despre a doua tranşă din împrumut

Băsescu discută cu FMI despre a doua tranşă din împrumut

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, aseară, la TVR, că astăzi va discuta cu reprezentanţii FMI despre posibilitatea ca a doua tranşă din împrumutul contractat de România să meargă către bugetul de stat, şi nu la BNR, aşa cum s-a stabilit iniţial.
"Aceşti bani vor veni şi, din păcate, datorită măririi deficitului bugetar ca urmare a scăderii cu 8% a PIB,va trebui să vedem în ce măsură putem obţine de la FMI dreptul de a îndrepta a doua tranşă către bugetul de stat", a precizat şeful statului.
Şeful statului are programată, de la ora 12.30, la Cotroceni, primirea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional condusă de Jeffrey Franks, şef de misiune pentru România.
Băsescu a apreciat că, luând în considerare rezultatele celui de-al doilea trimestru, deficitul bugetar la sfârşitul anului va fi de 8-8,5%, în loc de 4,6%, cât era prognozat anterior.
Preşedintele a spus că resursa ar putea fi îndreptată spre finanţarea deficitului dar şi spre investiţii în sănătate, educaţie şi apărare. Băsescu a precizat că reducerea cheltuielilor din aparatul administrativ s-ar putea realiza prin trimiterea în şomaj a personalului neperformant, precum şi scăderea cheltuielilor materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU