17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul coase buzunarele crupierilor

Guvernul coase buzunarele crupierilor

Bacşişurile oferite la cazinou crupierilor, ospătarilor şi casierilor vor fi evidenţiate separat în contabilitate şi considerate venituri ale organizatorului, putând fi împărţite angajaţilor de către conducere, iar personalul care deserveşte sala va fi obligat să poarte doar uniforme fără buzunare. Condiţiile sunt introduse în normele de aplicare a ordonanţei privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobate de guvern prin hotărâre. Jocurile de noroc pot fi organizate numai în baza licenţei emise de Ministerul Finanţelor, pentru activităţi loto, cazinou, pariuri mutuale, pariuri în cotă fixă, slot machine, bingo în săli de joc şi prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune.
Un operator economic care intenţionează să organizeze două sau mai multe jocuri de noroc este obligat să solicite licenţă pentru fiecare activitate. La jocul de bingo, procentul de premiere din totalul rulajului încasărilor va fi de minimum 65% şi maximum 80% şi va fi constituit pe fiecare joc obişnuit, cu excepţia celor la care se acordă premii speciale. Organizatorii pot interzice accesul persoanelor aflate într-o stare avansată de ebrietate, al celor aflate sub influenţa substanţelor halucinogene, al celor care nu au o ţinută decentă sau al celor care prin comportament aduc atingere bunei desfăşurări a activităţii. Programele de joc nu sunt transmisibile în cazul transferului instalaţiilor de la un organizator la altul, cu excepţia programelor informatice aferente jocurilor tip slot machine, inclusiv a sistemelor tehnice adăugate acestora. Se interzice utilizarea ca instrumente de plată care concură la exploatarea jocurilor de noroc a celor folosite în sistemul financiar-bancar (ordine de plată, cambii, bilete la ordin, viramente, foi de vărsământ), a altor hârtii de valoare/cu valoare declarată sau vouchere.
Organizatorii vor gestiona numai în format electronic evidenţa accesului jucătorilor în incinta cazinoului, iar baza de date constituită va fi păstrată minimum cinci ani. Personalul de execuţie din cazinouri, până la nivelul directorilor inclusiv, va fi format prin şcolarizare în ţară sau străinătate ori poate fi angajat din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU