13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrioteasa a cerut capul preşedintelui Ordinului Arhitecţilor

Prioteasa a cerut capul preşedintelui Ordinului Arhitecţilor

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, a cerut public, în cadrul şedinţei de consiliu de joi, înlocuirea din funcţie a lui Pavel Popescu, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România – filiala Oltenia, pe motiv că acesta a întârziat nejustificat avizarea proiectelor de finanţare ale unor primari doljeni.
Adresându-i-se arhitectului judeţului Radu Papa, preşedintele CJ Dolj a declarat că Pavel Popescu „a fost o frână în calea obţinerii fondurilor europene pentru judeţul Dolj. Să se găsească o soluţie să îl schimbaţi!“. Prioteasa a explicat că Popescu le-a pus beţe în roate primarilor care au iniţiat proiecte pe Măsura 322, privind dezvoltarea rurală tocmai când avizele trebuia date cât mai repede, având în vedere că termenul-limită al depunerilor este vineri.
„Este punctul de vedere al Domniei sale. Domnul Prioteasa s-a supărat pentru că azi (joi – n.r.) a intervenit pentru primarul din Piscu Vechi, care a primit avizul după trei sferturi de oră, iar el îl dorea mai repede. A trebuit să obţinem semnătura proiectantului. Domnul primar era agitat“, a declarat Pavel Popescu. Acesta a precizat că primarii au depus cu întârziere proiectele pentru că, la rândul lor, au primit documentaţiile de la proiectanţi cu întârziere. „Au venit circa 50 de primari şi a trebuit să muncim 18 ore. În 90% din cazuri am dat avizele în aceeaşi zi. Foarte multe documentaţii nu sunt făcute de arhitecţi, ci au doar semnătura lor. Din această cauză, conţin greşeli flagrante. De exemplu, la Piscu Vechi, în proiect, WC-ul era trecut în sala de clasă. Domnule, râde lumea de noi! Preşedintele CJ Dolj putea să pună mâna pe telefon şi să mă întrebe în legătură cu acest primar“, a spus Pavel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU