15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţie blocată în Drobeta Turnu Severin

Circulaţie blocată în Drobeta Turnu Severin

Intersecţii supraaglomerate, semafoare forţate, claxoane, înjurături şi mulţi nervi, aşa se desfăşoară în ultimele zile traficul din Drobeta Turnu Severin.

Oraşul a devenit prea mic în comparaţie cu numărul mare de maşini. Există patru semafoare pe artera principală a municipiului, dinspre Calea Craiovei spre Calea Timişoarei, iar de cele mai multe ori acestea sunt sincronizate, astfel încât, în mod normal, s-ar putea trece prin ele fără probleme. În realitate, ca să străbaţi de la un capăt la altul oraşul, stai de cel puţin trei ori la fiecare semafor, ceea ce înseamnă cam 15 minute ca să ieşi din oraş. Nici pietonii nu sunt mai disciplinaţi. Aceştia preferă să treacă printre maşini sau prin rondurile de flori, ca să nu mai stea la semafor, pentru că, spun ei, maşinile tot trec printre ei.
„De multe ori nici nu mai trec pe la semafor, pentru că oricum nu se respectă. Chiar dacă e verde la pietoni, tot se mai găseşte câte un deştept care să treacă printre noi, şi tot ei ne vorbesc urât şi ne spun că nu vedem pe unde trecem. Nu există respect în trafic. Dacă mai sunt cinci secunde la pietoni, deja pleacă de pe loc şi ne înjură“, a spus Lavinia Udrescu.
Nemulţumiţi sunt şi şoferii, care se acuză între ei, dar şi pe cei care traversează prin locuri nepermise.
„Este adevărat că nu prea se respectă culorile semaforului, dar oamenii sunt grăbiţi. Trebuie să ajungem la serviciu, să ne rezolvăm problemele şi sunt unii care se plimbă şi fac slalom printre noi. Sunt şi prea multe maşini, nu contest, dar nu poate nimeni interzice ca fiecare membru al familiei să aibă maşină“, a spus un şofer severinean.
Traficul din Severin este îngreunat şi de numărul mare de taxiuri. Într-un municipiu mic, în care aproape fiecare familie are măcar o maşină, există patru firme de taximetre cu cel puţin 100 de maşini fiecare. Iar şoferii acestora se cred regii străzilor.
Altă cauză a ambuteiajelor sunt străzile sparte pentru lucrări de reabilitare, care au început în primăvară şi se pare că nu se vor încheia curând.
Cele mai critice ore de trafic în Severin sunt în intervalul 9.00-16.00, când toate străzile şi străduţele sunt pline de maşini parcate haotic, iar poliţiştii comunitari ridică şi ei o maşină-două pe zi, doar-doar s-or învăţa minte cei care sfidează legislaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII