22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateATM CEC, „aranjat“ de infractori

ATM CEC, „aranjat“ de infractori

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, acţionând sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au destructurat încă un grup infracţional organizat care se îndeletnicea cu falsificarea cardurilor bancare.
Poliţiştii au aflat că persoane necunoscute au instalat un dispozitiv pentru copierea datelor cardurilor bancare chiar pe bancomatul CEC Bank de la sediul central, situat pe Calea Unirii din Craiova. Gura falsă de bancomat era făcută cu măiestrie şi avea menirea de a citi informaţiile de pe cardurile utilizatorilor bancomatului. Anchetatorii au reuşit să-i identifice pe cei trei tineri craioveni care pirataseră bancomatul CEC.
După efectuarea percheziţiilor, doi dintre învinuiţi – Vasile Gabriel Răzvan Amza, de 29 de ani, şi Ionel Goga, de 27 de ani, ambii din Craiova, – au fost conduşi la sediul Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT în vederea audierii.
Tribunalul Dolj a emis pe numele lui Amza un mandat de arestare pentru 29 de zile. Faţă de Ionel Goga, procurorul a dispus obligativitatea de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile. Cel de-al treilea membru al bandei este în continuare căutat. Anchetatorii bănuiesc că atacarea bancomatului CEC era doar un exerciţiu, pentru probarea aparaturii în vederea utilizării ei ulterioare la bancomate din vestul Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII