22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAparatură medicală nouă rugineşte în spital

Aparatură medicală nouă rugineşte în spital

Un electroencefalograf mobil stă, de două luni, într-o magazie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina. Aparatul este destinat UPU, însă, din cauza birocraţiei, acesta nu poate fi încă pus în funcţiune.

 Mirela VÂRŞĂ

Printr-un amplu program social, firma Pirelli Tyres România a donat Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) din Slatina aparatură medicală în valoare de 50.000 de euro. Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a fost dotată cu un EKG portabil, Secţia obstetrică-ginecologie a primit un ecograf Doppler, iar la Secţia de neurologie a ajuns un electroencefalograf performant. Tot la UPU, italienii au trimis la spitalul slătinean un aparat pentru radiografii RX mobil, însă, deocamdată, acesta nu poate fi folosit pentru că nu este omologat de Comisia Naţională de Control şi Reglementare a Activităţilor Nucleare (CNCRAN).
„S-a ajuns în această situaţie pentru că aparatul respectiv este produs de o firmă care nu are reprezentanţă în România, iar acum trebuie să intrăm în posesia documentaţiei care va fi aprobată de CNCRAN. De obicei, obţinerea autorizaţiei de funcţionare durează în jur de trei luni“, a spus responsabilul cu aparatura medicală a spitalului, Adrian Necşulescu.
Directorul administrativ al SJU, Damian Căleală, a confirmat faptul că „noul electroencefalograf nu poate fi folosit pentru că nu există avizele şi autorizaţiile necesare. Asta se întâmplă când intervine birocraţia din România, dar lucrurile se vor rezolva şi, sperăm noi, cât mai repede“.
Firma italiană a încheiat anul trecut un protocol de colaborare între Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul Niguarda din Milano. Iniţiativa are ca scop formarea profesională a personalului medical român, dar şi, dotarea spitalului cu aparatură medicală. Până acum, 25 de medici şi asistente din Slatina au efectuat peste 300 de ore de curs la Spitalul din Milano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII