15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremieră medicală în România

Premieră medicală în România

Craiova găzduieşte sâmbătă un eveniment aşteptat de mult timp de lumea medicală românească. O echipă de medici englezi va prezenta un tratament revoluţionar al cancerului de prostată, o boală foarte gravă care afectează în fiecare an aproximativ trei milioane de europeni. Noua metodă nu foloseşte bisturiul, iar pacientul nu necesită internare. „Noul tratament prezentat de DTL Laboratory constă în distrugerea celulelor canceroase cu ajutorul ultrasunetelor focalizate de intensitate mare. Distrugerea ţesutului canceros se face fără expunerea pacientului la radiaţii, nu necesită spitalizare, procedura poate fi repetată de câte ori este nevoie şi poate fi utilizată şi în cazul cancerului de prostată recurent. De asemenea, tratamentul de tip HIFU are mai puţine efecte adverse decât procedurile tradiţionale, iar durata variază între una şi patru ore. HIFU creează o temperatură în ţesuturile focalizate de până la 90 de grade Celsius, în timp foarte scurt (una până la trei secunde), suficient pentru arderea ţesutului canceros, fără a afecta zonele adiacente. Tratamentul durează în medie două-trei ore şi permite expunerea repetată a pacienţilor“, a declarat dr. Dan Bondari, directorul Centrului Prima Medical din Craiova.
Prezentarea acestui nou tip de tratament al cancerului de prostată în România va avea loc pe 18 şi 19 iulie la Craiova, la Centrul Medical Irina, începând cu ora 10.00. Prezentările sunt susţinute de dr. Manu Nair, chirurg urolog la Spitalul Birmingham Heartlands, din Marea Britanie, şi de Victor Griffin, specialist pentru aplicaţii clinice în Europa, Misonix Inc., SUA. „Scopul prezentării este de a informa publicul român despre avantajele noii tehnici de tratament al cancerului de prostată. Sesiunile, susţinute de dr. Manu Nair şi Victor Griffin, vor conţine şi trainingul medicilor care vor utiliza echipamentul în România, astfel încât pacienţii să aibă acces imediat la noul tip de tratament“, a mai spus Dan Bondari.
În România, tratamentul cancerului de prostată se realizează în prezent prin două metode: chirurgia clasică şi radioterapia externă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU