10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord cere Craiovei drumuri de acces

Ford cere Craiovei drumuri de acces

Staff-ul Ford România solicită municipalităţii o extensie a drumului către intrările în fabrică, pentru a face faţă traficului care va urma în curând în zonă. Primarul a promis că rezolvă problema anul acesta.

Preşedintele Ford România, Dionisio Campos, şi Nadia Crişan – reprezentantă a companiei -, s-au întâlnit vineri cu primarul Craiovei, Antonie Solomon, pentru a-i solicita acestuia „îmbunătăţiri logistice şi de infrastructură“ în zona intrărilor în fabrica de autoturisme, mai exact, pe la porţile 2 şi 3. „Am mers la primărie în cadrul întâlnirilor periodice pe care le avem cu ei, cu consiliul judeţean, cu Prefectura Dolj şi cu agenţiile regionale guvernamentale, pentru a discuta despre dezvoltările de la fabrică şi despre îmbunătăţirile de logistică şi de infrastructură, necesare în vederea desfăşurării operaţiunii în mod normal a fabricii noastre. Este vorba despre extinderea căii de acces către fabrică, având în vedere traficul infernal care va fi aici în curând“, a explicat, pentru GdS, Nadia Crişan.

Se mută o staţie
de tramvai

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat că reprezentanţii Ford au cerut fluidizarea traficului în apropierea fabricii, în afară de realizarea unei bretele de acces spre localitatea Cârcea, bretea pe care o va realiza Ministerul Transporturilor şi care va face legătura între fabrică şi drumul european E70. Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a precizat, în urmă cu câteva luni, la Craiova, că din toamnă s-ar realiza breteaua cu pricina, prezentată atunci în trei variante. „Ne-au solicitat să mai facem o bandă de circulaţie în apropierea uneia dintre ieşirile de la Ford, ca să fie suficient spaţiu pentru maşini, pentru tiruri. În plus, noi avem acolo o staţie de tramvai care este amplasată chiar lângă intrarea în fabrică, aproape în faţa porţii. Ei vor să o mutăm de acolo, pentru a nu coborî angajaţii chiar în poartă. Sunt solicitări simple, pe care le putem realiza“, a precizat Solomon. Primarul a adăugat că modificările de infrastructură din zona Ford vor fi realizate chiar anul acesta, fiind introduse în programul municipalităţii în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII