20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Secretarul Primăriei Turceni, reţinut pentru luare de mită

Gorj: Secretarul Primăriei Turceni, reţinut pentru luare de mită

Secretarul Primăriei oraşului Turceni, Remus Stamatie, a fost reţinut aseară şi introdus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj sub acuzaţia de luare de mită. Secretarul a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj timp de mai multe ore, după care procurorul de caz a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând ca astăzi acesta să solicite unei instanţe de judecată emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Remus Stamatie a fost adus ieri la prânz la sediul Parchetului Gorj, după ce a fost prins în flagrant când a primit mită 14.000 de lei de la avocatul, Cristina Ioviţoiu, care anterior fusese jurist în cadrul Primăriei Turceni.
Femeia a sesizat parchetul despre faptul că Remus Stamatie i-a pretins jumătate din suma pe care aceasta urma să o primească în urma încheierii unui contract de prestări servicii de avocatură cu primăria. Secretarul, care făcea parte din comisia de negociere a contractelor, i-a spus avocatei că o va ajuta să obţină ceea ce îşi doreşte, dacă îi va da jumătate din suma negociată. Este vorba despre suma totală de 14 mii de lei.
Primarul oraşului Turceni, Ion Iordache, a declarat că în cazul în care pe numele secretarului va fi emis un mandat de arestare preventivă el va fi nevoit să emită o dispoziţie prin care un consilier juridic din cadrul Primăriei să preia, temporar, postul se secretar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII