14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStradă reparată de mântuială

Stradă reparată de mântuială

Locuitorii de pe strada Viorele, din cartierul craiovean Bariera Vâlcii, s-au trezit marţi după-amiază cu strada inundată, după ce muncitorii care lucrau la repararea drumului au spart din greşeală o conductă cu apă. Problema a fost remediată spre seară de angajaţii Companiei de Apă Oltenia (CAO), chemaţi la faţa locului de localnici.
Reprezentanţii societăţii care repară drumul susţin că avaria s-a produs în momentul în care muncitorii decapau drumul, conducta fisurându-se practic sub greutatea basculantei în care era încărcat pământul. Aceştia mai spun că vina ar aparţine de fapt Companiei de Apă, care n-ar fi îngropat conducta la adâncimea prevăzută de normative. „Trebuia băgat branşamentul la 80 cm, nu la 55 cm, cum l-au făcut ei. Dacă s-ar fi respectat normativele legale referitoare la adâncime, nu s-ar fi întâmplat acest lucru“, a declarat Dinu Popescu, şef de şantier în cadrul SC Cimoret SA Işalniţa.
Locuitorii sunt nemulţumiţi acum că, din cauza avariei, sunt nevoiţi să stea cu strada neterminată. Drumarii au oprit lucrările şi aşteaptă să se usuce pe jos ca să poată relua activitatea, în timp ce locuitorii îşi dau, necăjiţi, cu părerea.
„Am dat mulţi bani ca să ne bage apă pe stradă şi s-a dovedit că lucrarea a fost făcută de mântuială. Şi-au bătut joc de banii noştri“, a spus Daniela Bâciu, după ce a auzit de la drumari că muncitorii de la compania de apă ar fi făcut lucrarea de mântuială.
Conducerea CAO îşi apără angajaţii, spunând că, de fapt, conducta ar fi fost smulsă practic din pământ de drumari cu utilajul din dotare. „Degeaba încearcă ei să dea vina pe noi. Conducta a fost smulsă şi ruptă cu buldoexcavatorul. Muncitorii noştri au lucrat până seara târziu ca să repare avaria, iar în prezent nu mai este nici o problemă“, a declarat Doru Buruiană, directorul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII