21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Zebre cu pripon

Trecerile de pietoni din faţa staţiilor de autobuz rămân pe loc cel puţin până la reamenajarea intersecţiilor în care sunt amplasate.
De exemplu trecerea de pietoni din faţa staţiei de autobuz de la intersecţia străzii Caracal cu strada 22 decembrie 1989 nu va fi desfinţată, au decis membrii comisiei de sistematizare a circulaţiei din Craiova. Funcţionarii publici au propus desfiinţarea zebrei pe care oamenii sunt obligaţi să traverseze prin faţa autobuzelor oprite, arătând că în zonă, mai precis la giratoriul dintre străzile Caracal şi Henri Coandă, mai există o trecere de pietoni. Dar au ajuns la concluzia că aceasta este prea departe de staţiile de autobuz. „Membrii comisiei au hotărât că nu se poate desfiinţa trecerea de pietoni deoarece aceasta deserveşte două staţii de autobuz situate la intersecţia celor două străzi, iar trecerea de pietoni de la giratoriu este mult prea departe pentru a putea fi utilizată de călători“, a explicat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu. Zebra nu poate fi mutată nici mai în faţă, fiindcă dă în staţia de autobuz de pe cealaltă parte a străzii. În plus, între trecerea de pietoni şi proaspăt vopsitul marcaj rutier pentru oprirea autobuzului sunt 16 metri, susţin reprezentanţii Primăriei Craiova. „În cazul acestei traversări sunt îndeplinite toate normele. De vină sunt însă şi şoferii care opresc mai în faţă“, a mai spus Carmen Licu. Având în vedere dimensiunea marcajului, în cazul în care două autobuze sosesc simultan în zona staţiei, şoferii au de ales: să blocheze circulaţia intrând pe rând în perimetrul marcat sau să intre amândoi odată.
Faptul că practica bate teoria, iar pietonii sunt puşi în pericol nu este trecut totuşi cu vederea. „Specialiştii admit că şi în cazul acestei treceri, dar şi al altora sunt nişte situaţii în care trebuie avută în vedere prevenirea unor evenimente, nu numai respectarea normelor de amplasare a marcajelor şi staţiilor. Însă multe dintre străzile şi intersecţiile aferente vor intra în reparaţii şi atunci se va reanaliza situaţia acestor amplasamente. În prezent este practic imposibil să se investească în amenajarea altor staţii de autobuz“, a mai spus Carmen Licu. Este vorba de strada Arieş la intersecţia cu strada Împăratul Traian, de bulevardul Carol I la intersecţia cu strada Fraţii Goleşti etc. Poate peste un an, doi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII