17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Amenzi de peste 155 de mii de lei într-o săptămână

Gorj: Amenzi de peste 155 de mii de lei într-o săptămână

Un număr de 56 de agenţi economici au fost verificaţi de comisarii Gărzii Financiare (GF) Gorj în cursul săptămânii trecute. Dintre aceştia, 49 au fost sancţionaţi cu amenzi a căror valoare totală depăşeşte suma de 155 de mii de lei.

Potrivit lui Gheorghe Pupăzan, directorul GF Gorj, unui agent economic din Târgu-Jiu i s-a întocmit act de sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunii de fals şi uz de fals. Analizându-se bilanţurile contabile ale anilor 2007 şi 2008, s-a constatat că acestea erau întocmite în baza unor evidenţe contabile fictive, scopul posibil al săvârşirii acestor falsuri fiind acela de a prezenta bilanţuri nereale unor instituţii de creditare, în scopul fraudei.

La o verificare efectuată la sfârşitul săptămânii trecute, în colaborare cu IPJ Gorj, a fost identificat şi amendat un agent economic din Târgu-Jiu, care deţinea cantitatea de 1.400 de kg de carne fără documente legale de provenienţă. S-a luat măsura confiscării produselor şi s-a aplicat o sancţiune de 6.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS