15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEnea a pierdut duelul cu Oprea

Enea a pierdut duelul cu Oprea


Actualul preşedinte al PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, a câştigat războiul cu mai tânărul său coleg de partid Cosmin Enea pentru şefia filialei. Conducerea centrală a formaţiunii l-a confirmat ieri în funcţie pe Oprea, spre crunta dezamăgire a lui Enea.

Bătălia dintre cele două tabere din PNL Dolj, care se luptau pentru a-şi instala favoritul în funcţia de preşedinte al filialei, a fost câştigată detaşat de susţinătorii lui Mario Ovidiu Oprea. Consilierul judeţean Dan Mogoş şi deputatul PNL Mihai Voicu s-au văzut învinşi de Horaţiu Buzatu şi Ionel Groza, scorul fiind de aproape 1 la 20. Biroul Politic Central al PNL a dizolvat vechiul Birou Permanent Judeţean format din 30 de persoane şi a decis formarea unuia interimar din doar 21 de membri, printre care se regăseşte şi Horaţiu Buzatu, proaspăt reîntors în filiala doljeană a partidului. „S-a luat decizia de a nu merge pe varianta propusă de deputatul Mihai Voicu. Cei care nu au fost foarte performanţi nu se mai regăsesc în actuala structură interimară a Biroului Permanent“, a declarat Buzatu.
Acesta a precizat că singurul care s-a opus menţinerii în funcţie a lui Oprea a fost Cristian Buşoi, trei s-au abţinut, printre care şi Mihai Voicu, iar restul de aproape 20 au fost pentru.

Mario Oprea: Nu l-am considerat contracandidat pe Cosmin Enea

Mario Ovidiu Oprea a declarat că nu contează numele aduse în discuţie pentru funcţia de preşedinte, ci măsurile de reorganizare. „Colegilor care nu mai fac parte din Biroul Permanent interimar nu li se va refuza sprijinul atunci când ne vom apuca de treabă. Nu e vorba de cutare în locul lui cutare. Eu mă consider preşedinte plin, pentru că în statutul PNL nu există noţiunea de demitere, ci de dizolvare“, a spus Oprea.
Referitor la Cosmin Enea, acesta a spus că nu l-a considerat un contracandidat. „Nu e rău să fie două echipe, pentru că e concurenţă. Eu nu l-am considerat contracandidat pe Cosmin Enea, pentru că nu a fost o candidatură. El şi-a dat demisia din Biroul Judeţean, dar acum face parte din Biroul interimar“, a precizat Oprea.  

Enea – dezamăgit, Voicu respectă hotărârea

Cosmin Enea părea foarte afectat de înfrângerea de ieri. „Asta este situaţia. E clar că sunt dezamăgit. Erau foarte mulţi care aveau încredere în mine. Nu pot să înţeleg decizia“, a spus Enea cătrănit. Consilierul judeţean a dat de înţeles că rezultatul de ieri a fost determinat de jocurile de culise. „S-a făcut o schimbare fără nici o modificare. Ceilalţi au fost îndepărtaţi din Biroul Permanent pentru că probabil s-a primit o listă cu cei care trebuia să fie în Birou. Nu-mi explic cine a făcut propunerea ca Mario Oprea să rămână preşedinte“, a precizat Enea.
Interesant este faptul că numele lui Enea nici nu a fost măcar luat în calcul de conducerea centrală a PNL. „Am fost propus de 20 din 23 de primari liberali şi de o mare parte a membrilor filialei, dar candidatura mea nu s-a mai pus în discuţie. Nu s-a mai votat alternativa, ci doar propunerea din mapă cu Oprea preşedinte. Noi am trimis propunerea în scris, dar nu s-a ţinut cont de ea. Este absurd. Cu siguranţă, actuala conducere nu se va schimba până după alegerile prezidenţiale. Nu cred că atunci voi mai candida. Simt nevoia să iau o vacanţă“, a completat Enea.
Deputatul PNL Mihai Voicu, susţinător al lui Comsin Enea, nu a dorit să comenteze ignorarea de către conducerea PNL a propunerii sale. „Cosmin Enea era o propunere îmbrăţişată şi de mine. Este o opţiune exprimată de partid, iar preşedintele Crin Antonescu şi-a asumat această responsabilitate. Nu are importanţă dacă sunt de acord cu această decizie. Este votată statutar şi este obligatorie“, a spus Voicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII