12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Gunoiul gunoaielor

Ce ne-a plăcut să credem – că toţi craiovenii vor un oraş curat, că mormanele de gunoaie la care am strâns fără regrete au fost rezultatul unor acte răzleţe, poate urgente pentru autori, că acţiunile noastre, ale primăriei şi ale voluntarilor, atât cât s-a putut, vor atrage atenţia celor care murdăresc oraşul – nu poate fi real. Suntem nişte mizerabili! Nici nu s-au acoperit urmele celor care s-au băgat în gunoaiele din faţa blocurilor ANL, de pe strada Potelu, că s-au şi format la loc munţii de mizerie. Nimeni nu va răspunde pentru asta, fiindcă nimeni n-a văzut, nimeni n-a auzit!
„Am văzut şi noi, vineri, deşeurile. Se pare că sunt din construcţii, cred că au fost aduse cu camionul sau cu tractorul. Am întrebat peste tot, însă nimeni nu ne-a putut da vreun indiciu. Astăzi (ieri – n.r.) vor fi ridicate gunoaiele, însă asta nu rezolvă mare lucru, fiindcă cine a făcut asta are destulă nesimţire încât să o facă din nou“, a spus Dan Dobrescu, şeful inspectorilor de la gospodărirea comunală.
Culmea e că nici locatarii blocurilor ANL nu par foarte afectaţi. „De unde să ştiu eu ce fac ăia, acolo, la marginea drumului noaptea, că noi suntem departe“, ne-a repezit tanti Gica, din primul bloc ANL. „Nu ştiu, vere, că eu stau aici, în spate, nici nu ştiu ce spui tu acolo, că azi nu ieşii din casă“, ne-a lămurit un tânăr caz social locatar al ANL-urilor de la Potelu.
Atitudinea face, într-adevăr, diferenţa, cum scriau colegii mei despre campania „Craiova curată“. Poate că ar fi fost mai nimerit să-i concentrăm pe voluntari spre pază, nu spre adunat gunoaiele gunoaielor. Un utilaj al Serviciului Public de Salubritate Craiova a început să duduie ieri, înainte de prânz, în jurul grămezilor de moloz. Vacile păşteau la fel de liniştite în faţa geamurilor ANL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII