16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLupescu susţine că dosarul lui Gică Popescu "a fost fabricat"

Lupescu susţine că dosarul lui Gică Popescu „a fost fabricat”

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, luni, că fostul său coleg de generaţie, Gică Popescu, nu a colaborat cu Securitatea şi consideră că dosarul său, dacă acesta există, a fost fabricat de oameni din fostele structuri ale statului.
"Nu cred toate prostiile astea despre Popescu. El a fost doar un simplu fotbalist şi probabil că dosarul lui a fost fabricat. Şi, până la urmă, ce putea să spună dacă a fost ceva? Că ne-am luat blugi sau un suc în plus? Nu cred că în fotbal şi în sport au fost informatori sau dacă au existat nu au făcut nimic rău. Informatorii adevăraţi sunt cei care au distrus familii şi au făcut foarte mult rău oamenilor. Eu sunt dezgustat pentru că au apărut asemenea lucruri şi nu cred că lui Gică Popescu îi ardea atunci de Securitate, el îşi vedea de fotbal", a spus Lupescu, citat de NewsIn.
Cotidienele Adevărul şi Gazeta Sporturilor au dezvăluit în ediţiile de luni, pe baza dosarelor CNSAS, informaţia că fostul mare internaţional român Gheorghe Popescu ar fi colaborat cu Securitatea în perioada 1986-1989 sub numele de cod "Petrescu", semnând un total de cinci note informative. Fostul internaţional român Gheorghe Popescu a declarat, luni, că nu a colaborat niciodată cu Securitatea şi că a semnat o singură notă, înaintea meciului cu AS Monaco din toamna anului 1985, prin care asigura că va apăra interesul naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS