20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElev din Caracal, medaliat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Elev din Caracal, medaliat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Elevii români au obţinut două medalii de aur şi patru de argint la cea de-a XIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată la Sarajevo, în perioada 25 – 30 iunie 2009. Printre medaliaţi se numără şi un oltean, Florin Mihai Barbu, elev în clasa a VIII-a la Şcoala „Nicolae Titulescu” din Caracal.

Cele două medalii de aur au revenit lui Dan Dănăilă, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, şi lui Omer Cerrahoglu, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, ambii premiaţi şi la concursul de anul trecut. Medaliile de argint au fost obţinute de Florin Mihai Barbu, clasa a VIII-a la Şcoala „Nicolae Titulescu” din Caracal, Lucia Ştefana Aniţa, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” din Iaşi, Monica Foszto, clasa a VIII-a la Colegiul Naţional din Iaşi şi Petru Constantinescu, clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti

La această ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori a participat 86 de competitori din 14 ţări din zona balcanică şi din Azerbadjan, Kazahstan şi Tadjikistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS