22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii cu numele Sfinţiilor Petru şi Pavel îşi aniversează onomastica

Românii cu numele Sfinţiilor Petru şi Pavel îşi aniversează onomastica

Peste 260.000 de români îşi aniversează mâine ziua numelui, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, majoritatea purtând numele de Petru, Petre şi Paulina sau Petronela, infomează Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Majoritatea sărbătoriţilor sunt bărbaţii, 225.092, dintre aceştia, 85.817 se numesc Petru şi 57.040 Petre. Alte persoane care îşi sărbătoresc luni onomastica poartă numele de Paul, Pavel, Petrică, Petre-Pavel, Paval sau Pavlov. Dintre femeile care îşi sărbătoresc ziua numelui de Sfinţii Petru şi Pavel, cele mai multe (14.320) se numesc Paulina. De asemenea, 12.357 poartă numele de Petronela, iar 9.961 Petruţan. Alte persoane sărbătorite luni se numesc Petriţa (304), Pavelina (242), Patra (67) şi Pauliana (8).
Sfintii Apostoli Petru si Pavel au fost martirizaţi împreună pe 29 iunie, în anul 67.  Sfântul Petru a îndurat moarte de Mucenic, în vremea prigoanei împotriva creştinilor, dezlănţuită de crudul împărat Nero. Pe colina Vaticanului, acolo unde astăzi se înalţă strălucita basilică ce-i poartă numele, Apostolul Petru a fost răstignit cu capul în jos, pecetluind, cu sângele său, credinţa şi dragostea lui faţă de Măntuitorul Hristos. Sfântul Apostol Pavel a fost numit "Apostolul Neamurilor", ca unul ce a vestit cel mai mult pe Hristos, printre popoarele păgâne din acele timpuri, iar sfârşitul său a fost cu moarte de mucenic tăindu-i-se capul cu sabia, în aceeaşi zi cu Sfântul Petru şi sub acelaşi împărat Nero, la marginea Romei, pe drumul ce duce de la Roma spre mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU