24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30 iunie, ultima zi pentru depunerea formularului 205

30 iunie, ultima zi pentru depunerea formularului 205

Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă trebuie ca până marţi, 30 iunie,  să depună  formularul 205 „Declaraţie  informativă privind impozitul reţinut cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit”, cod 14.13.01.13/I.
Declaraţia se completează şi se depune în format electronic, pe suport magnetic sau optic de către plătitorii de venit care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pentru venituri plătite în anul expirat din: dividende; dobânzi; premii şi din jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare cu impunere finală, pensii, lichidare/dizolvare şi alte venituri.
Programul de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice poate fi obţinut de la unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe pagina de internet a ANAF, de la adresa http://anaf.mfinante.ro, categoria „Asistenţă contribuabili”.
Plătitorii de venit care au  calculat, reţinut şi virat impozitul pe venituri din activităţi independente desfăşurate în baza convenţiilor/contractelor civile încheiate potrivit Codului civil, impozit final, potrivit  art. 78 (conform opţiunii exercitate de contribuabil) în cotă de 16%, şi l-au declarat la rândul 22 în Declaraţia 100 „Impozit pe alte venituri ale persoanelor fizice”, vor bifa rândul 17 „Alte venituri”.
Declaraţia se depune la unitatea fiscală unde se află domiciliul fiscal al plătitorului de venit sau unde acesta este luat în evidenţa fiscală, după caz.
Suportul magnetic sau optic va fi însoţit de borderoul centralizator, listat pe hârtie, semnat şi ştampilat, potrivit legii.
Borderoul se completează în două exemplare: originalul se depune la unitatea fiscală, împreună cu formatul electronic al declaraţiei, iar copia se păstrează de către plătitorul de venit.
Potrivit Codului de Procedură Fiscală, nerespectarea obligaţiei de depunere a declaraţiei, cod 205, se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 5.000 lei pentru persoane juridice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS