13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Centrul de caiac-canoe din Orşova este în pericol de închidere

Mehedinţi: Centrul de caiac-canoe din Orşova este în pericol de închidere

Unul dintre centrele de elită ale sportului românesc este în pericol de a-şi închide porţile.
Baza olimpică de caiac-canoe de la Orşova este înglodată în datorii. Finanţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, centrul olimpic nu a mai primit bani din luna martie. În aceste condiţii datoriile către furnizori au ajuns la 1.500.000 de lei. Dacă nu vor fi alocate fonduri, în câteva zile sportivii centrului vor rămâne fără apă, energie electrică şi fără hrană la cantina centrului.
Antrenorii emeriţi ai lotului olimpic de caiac-canoe au solicitat ajutorul Prefecturii judeţului Mehedinţi, pentru face demersurile necesare în vederea obţinerii banilor fără de care activitatea nu mai poate continua.
“Trebuie să găsim soluţii de finanţare. Nu putem lăsa această unitate de elită, care scoate campioni mondiali, europeni şi olimpici pe bandă rulantă, fără finanţare. Le-am solicitat o situaţie financiară clară şi în baza acesteia voi face o solicitare către Ministerul Educaţiei. Sunt aici, la Orşova, 130 de sportivi. O treime dintre ei fac parte din lotul olimpic al României”, a spus prefectul Ion Mîţu.
Situaţia financiară precară este una fără precedent pentru Centrul Olimpic de la Orşova. Întreruperea activităţii în plin sezon competiţional ar reprezenta o pierdere de proporţii pentru sportul românesc.
Prefectul Ion Mîţu a mai precizat că în prima fază vor fi solicitaţi bani pentru a acoperi facturile restante la utilităţi.
 Pentru ca baza de antrenament să poată fi menţinută pe linia de plutire are nevoie de cel puţin 300.000 de lei în următoarele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS