29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVotaţi Parcul naţional Retezat pentru a intra în cursa pentru “Cele şapte minuni naturale ale lumii”

Votaţi Parcul naţional Retezat pentru a intra în cursa pentru “Cele şapte minuni naturale ale lumii”

Parcul Naţional Retezat (PNR) ar putea intra în topul celor 7 minuni naturale ale lumii, după ce Fundaţia New7Wonders l-a selectat anul trecut pentru a participa la competiţia internaţională “Cele şapte minuni naturale ale lumii”. Pentru a se clasa în etapa a doua a acestei competiţii, Parcul Naţional Retezat are în continuare nevoie de voturile a cât mai multor persoane pentru a putea să mai urce două poziţii şi să ajungă pe locul 11, fapt care i-ar putea asigura calificarea în etapa a doua a competiţiei. Parcul este singurul din România care a fost selectat pentru acest concurs internaţional, aria protejată fiind înscrisă în grupa E, destinată pădurilor, parcurilor naţionale şi rezervaţiilor naturale.
Până la 7 iulie, din totalul celor 261 de nominalizări de pe tot Globul, vor fi alese 77 de locaţii în urma votului exprimat pe internet de oameni din întreaga lume, la adresa http://www.new7wonders.com/nature/en/.
Primele 77 de candidate vor fi evaluate de un comitet de experţi care, pe 21 iulie, va stabili 21 de finaliste. Selecţia finală va fi efectuată tot printr-un vot popular exprimat pe Internet, rezultatul urmând să fie anunţat în anul 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS