22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞoferii nu vor mai rămâne fără permis în urma accidentelor soldate doar cu avarii

Şoferii nu vor mai rămâne fără permis în urma accidentelor soldate doar cu avarii

Riscul de a rămâne fără permis de conducere în urma unui accident soldat doar cu avarii dispare, începând cu 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a conceptului de "Constatare amiabilă de accident", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit dispoziţiilor Ordinului nr. 21 din 18 decembrie 2008 al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), începând cu data de 1 iulie 2009, intră în vigoare normele privind utilizarea formularului "Constatare amiabilă de accident", care poate fi utilizat doar în anumite condiţii. Practic, accidentele uşoare vor putea fi soluţionate fără constatarea poliţiei. Pe de o parte, bugetul de muncă pentru poliţiştii de la birourile de accidente uşoare va fi diminuat, pe de altă parte, cei care vor avea de câştigat cel mai mult sunt şoferii. Asta pentru că, în lipsa prezenţei poliţiştilor, neacordarea de prioritate şi celelalte contravenţii, pentru care se suspendă dreptul de a conduce, nu vor mai fi aplicate.

Formularul "Constatare amiabilă de accident" poate fi aplicat dacă din accident au rezultat numai pagube materiale, dacă au fost implicate numai două vehicule, dacă nu se creează pagube materiale altei persoane decât celor doi conducători de vehicule implicaţi în accident şi există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII